maandag 28 december 2015

Recept voor de lekkerste havermoutkoekjes



Hip en gezond, dat zijn havermoutkoekjes. Onzin natuurlijk. Er zit gewoon suiker in en ook nog boter. En hip zijn ze al helemaal niet, want ik bakte ze eind jaren zeventig al samen met mijn moeder. Havermout is dus niet het happening health food van 2016, maar wel hartstikke lekker. Zeker ook als pap, 's morgens en vooral in de winter, maar dat ziet er niet leuk uit op de foto.

Recept Havermoutkoekjes

Havermout, 150 gram
Bloem, 75 gram
Suiker, 100 gram
Zout, mooie snuf
Bakpoeder, kleine snuf
Boter, 125 gram
1 ei
Fijngetrapte schil van 1 sinaasappel (gebruik een microplane)
Handje rozijnen

Alles goed mengen. Dat gaat het handigst met de kneedhaak van een keukenmachine, maar met de hand kan het ook. Dan eerst alle droge delen mengen en daarna de 'natte' eraan toevoegen.
Kneed het deeg tot een rol met een diameter van een centimeter of 4 / 5.
Snijd er plakjes van, van een kleine centimeter dik.
Bakken op een anti-aanbakplaatje in een oven, voorverwarmd op 180°, ongeveer 20 minuten of totdat ze mooi goudbruin zijn.

1 opmerking:

  1. Oudbollig of niet, onze oma had ze altijd op haar salontafel liggen als wij op visite kwamen, ik vond ze altijd heerlijk!

    BeantwoordenVerwijderen