Over mijAmsterdams huis verkocht, baan opgezegd en vertrokken. Sinds september 2007 woon ik, samen met mijn lief en kinderen, in Château des Edelins, in een klein frans dorp vlakbij Vichy. Na een winter renoveren openden we ons chambre d’hôte, met vijf kamers, een appartement en een klein restaurant. En het loopt als een trein: we zitten vol, er komen aardige gasten, we koken goed en met heel veel plezier.
Omdat naast koken ook schrijven en fotograferen passies zijn, komt dit blog als geroepen. En omdat ik weet dat u, de hedendaagse multimedia-lezer, geen geduld meer heeft voor lezen, zal ik het proberen kort te houden. Ik hoop dat u aan mijn stukjes net zo veel plezier beleeft als ik.

En daarvoor...

Daarvoor studeerde ik Nederlands in Amsterdam: moderne letterkunde, altijd handig. En filosofie. Dat duurde even, want had (bij)baantjes, als kok ook. Afgestudeerd stapte ik in zo'n traineeship, omdat ik vond dat ik na die studie misschien toch nog iets zou moeten leren. En heb daarna gewerkt bij de gemeente Amsterdam - waar ik ook een hilarisch blog over zou kunnen schrijven (maar het moet wel leuk blijven).
En daaaaarvoor was ik 'gewoon een meisje', geboren in 1975, lagere school, middelbare school, tennissen, zeilen, wielrennen, fietsvakanties van Australië tot Canada en heel veel lezen.

Aan de Franse slag...

Over mijn leven in Frankrijk en onze chambre d'hôte schrijf ik een ander blog:
Kunt u ons een beetje leren kennen.

Reageren, contact, pers, producten

Reacties op het blog zijn van harte welkom. Tips, opmerkingen, een leuk verhaal, mail Nienke: info@edelins.eu. Ook voor te recenseren kookboeken, producten en andere commerciële voorstellen.

Rechten

Natuurlijk zijn de stukjes die in schrijf VAN MIJ. Net als mijn foto's. Citeren mag en foto's gebruiken ook, maar dan wel met een verwijzing naar: www.tafelinfrankrijk.blogspot.com, Nienke Vuijk. Merci.