Op verzoek van velen, ons recept voor BananenCake: een zachte zoete cake, ook leuk in ronde taartvorm of als muffin, die toch een beetje spicy is door een snuf zout en theelepel koek-kruiden. Dit is hi-ha-comfort-food, eet gerust een te groot stuk. Ruimschoots voorzien van caramelsaus met zoute boter en zelfgemaakt vanille-ijs...
175 gram zachte boter
175 gram suiker
200 gram bloem (type 45, patisserie / banketbakkersbloem - mocht je die keuze hebben)
5 eieren
4 bananen, zo overrijp, dat je geen zin meer hebt om ze zo op te eten...
een zakje bakpoeder
een flinke snuf zout
een flinke theelepel koek-kruiden
Klop de suiker en de eieren 2 à 3 minuten met de keukenmachine of mixer tot een luchtige massa. Voeg alle andere ingrediënten toe, behalve de bananen, en klop weer een minuut of 2. Klop dan de zachte bananen rustig door het beslag, zo dat een deel wordt opgenomen en dat het andere deel in kleine stukjes zichtbaar blijft (dat is lekker).
Warm de oven voor op 160°.
Warm de oven voor op 160°.
Vul een cake- of taartvorm: 45 minuten op 160° in de oven. Let op: iedere oven is anders, dus controleer na 40 minuten met een breinaald in hoeverre de binnenkant gaar is (als er teveel beslag aan je breinaald blijft plakken, is de cake nog niet gaar; wordt de bovenkant te donker: afdekken met alufolie).
Voor muffins: zo'n 25 minuten op 160°. Controleer na 20 minuten of ze (toevallig) al gaar zijn.
Voor muffins: zo'n 25 minuten op 160°. Controleer na 20 minuten of ze (toevallig) al gaar zijn.