In het midden van Frankrijk schijnt vaker de zon en het is hier droger en warmer dan in Nederland. Fijn voor ons, maar zeker ook voor het graan. Frans graan en daarmee franse bloem is anders dan nederlandse bloem. En omdat franse bakkers franse bloem gebruiken wordt het franse stokbrood anders dan het stokbrood van de nederlandse bakker, ook al doet hij heel goed zijn best.
Hoe komt u aan franse bloem?
Meenemen naar huis, na uw franse vakantie.
Of kopen in IJmuiden, bij: www.lavacooking.com, waar ze overigens ook fantastisch keukenspul verkopen én aardig zijn. Binnenkort is hier de franse bloem uit Bressolles verkrijgbaar, van 'onze' molenaar, van graan uit de Allier, uit het midden van Frankrijk. Van bij ons om de hoek dus. Daarmee bakt u echt frans brood.
Daarom deze week een paar franse broodrecepten op dit blog.
Op de foto hierboven: op het balkon van de molen in Bressolles staan grote zakken klaar voor transport (maar ze verkopen ook kleinere verpakkingen). En hieronder: de pain de campagnes van Hendrik. Lekker!
Meer goede recepten voor allerlei soorten overigens brood op www.weekendbakery.com.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten