Een Courge Spagetti is een leuke groente (en vrij bijzonder, want hoe vaak kan je dat van groente zeggen "leuk?"): een pompoen-variant die qua smaak lijkt op courgette, dus vrij smakeloos. De pret zit hier in de vorm. Als u deze kleine rugbybal (in z'n geheel) zo'n drie kwartier kookt, dan is het vruchtvlees verandert in, ja, een soort spagetti. Na het koken door snijden, de pitten verwijderen en dan met een lepel, voorzichtig, de spagetti eruit scheppen.
Een spagettisaus erop en, dat is geen verrassing, eten als een pasta. Dat kan dus met tomatensaus, maar ook met olijfolie, knoflook en parmesan, of, zoals ik laatst deed, 'a la carbonara': twee rauwe eitjes loskloppen met drie / vier flinke lepels dikke room (creme fraiche kan), de schil van een citroen en 50 gram parmesan; dit mengel zo snel mogelijk door de hete spagetti roeren, spekjes en/of rauwe ham erdoor, op smaak brengen met zout, grof gemalen peper en citroensap (niet te weinig) en ruim parmesan erover strooien. Ook lekker met gewone pasta, overigens.