maandag 16 april 2012

Meringues, HET recept

Vergeet alle andere goede bedoelingen (recepten), eenvoud geeft ook in dit geval het beste, niet-te-verpesten, resultaat. Voor prima meringues:

350 gram eiwit, dat 1 tot 4 dagen bewaard is in de koelkast
(werkt beter dan vers)
250 gram poedersuiker
450 gram gewone suiker

Klop het eiwit met mixer of keukenmachine in een minuut of 4/5 heel stijf.
Zonder te stoppen met kloppen de gewone suiker toevoegen.
Daarna de poedersuiker toevoegen door langzaam en voorzichtig te mixen.
Schep het mengsel in een flinke spuitzak, met mooi gekarteld spuitmondje, (doe je dit voor het eerst, dan, ja, krijg je vieze handen...) en spuit rozetjes, streepjes, hele taartbodems, wat dan ook. Leef je uit.
De oven op 120°C: anderhalf uur voor kleine en wel twee à drie uur voor grote meringues.
Dit resulteert in best veel meringue, maar afgesloten in een trommel zijn ze weken houdbaar. Snel opeten kan natuurlijk ook, met slagroom, fruit, vanille-saus, chocolademousse...