woensdag 4 januari 2012

Bietensoep met fromage blanc en paarse klaver, omdat het zo mooi van kleur is, maar ook heel lekker


Bietensoep maak je van kippenbouillon, gekookte bietjes die licht in olijfolie met knoflook en een gesnipperd uitje zijn aangezet en room: bouillon aan de kook, bietjes erbij (samen met die meegebakken knoflook en ui natuurlijk), 10 tot 15 minuten samen zachtjes koken en pureren met de staafmixer. Daarna op smaak brengen, met witte wijn, citroensap, zwarte peper, zout, suiker, olijfolie en room (niet te karig hè, met die room). 
Een meer oosterse variant krijg je met gemalen komijn en koriander en verse koriander en/of munt er boven op. Ook lekker.
Ik serveer deze soep graag heet, met die koude dikke franse kwark - dat geeft een lekker warm-koud-effect. En hier naast de soep ook een beetje van die verse kaas (want dat is kwark), aangemaakt met olijfolie, peper, zout en klaver.