woensdag 4 januari 2012

En waar gebeurt dit nu allemaal? In de keuken!

In de avondzon

Het trapje naar de wijnkelder
Onze kookworkshops zijn vaak heel leuk. Mensen die van eten houden ontmoeten mensen die van eten houden, we koken samen en voeren gesprekken over... tja, over van alles eigenlijk.
We gaan naar de markt, bekijken en betasten en beknijpen (jaja, dat mag hier, sterker, het duidt op goede smaak) die eindeloze sortering groente, fruit, kaas, vlees. We maken een keuze en gaan aan de slag. Niets is zo fijn om met mensen die enthousiast zijn over eten, lekkere bordjes klaar te maken. En ik leer onze gasten graag hoe iets nog lekkerder wordt dan thuis. En het aardige? Wij leren ook altijd nog van onze gasten - bedankt Henk (en dan bedoel ik niet mijn eigen Henk), voor je pruimen met port, bedankt Hjalmar, voor je academische crème-brulée-nieuwsgierigheid...
En dan die enorme voorraadkasten