dinsdag 21 januari 2014

Broodrolletjes, pizzarolletjes... of heeft u een betere naam?


Gister bracht ik het deeg voor focaccia of pizza weer even onder de aandacht. Vandaag wil ik dit deeg gebruiken voor een rolletje, gevuld naar keuze, even in de oven, leuk hapje.
Hier nogmaals de link voor het recept voor fococcia deeg:

Goed. Zoals in het recept staat: u mengt alle ingrediënten en laat het deeg een paar uur rijzen. Hierna verdeelt u het deeg in 3 delen (en dan ga ik uit van de hoeveelheid deeg genoemd in het recept). Strooi bloem op uw aanrecht. En rol de 3 delen hierop uit tot 3 gelijke rechthoeken van ongeveer een halve centimeter dik. Zie voor meer beeldende begeleiding mijn tekening(!) hieronder.
De rechthoeken kunt u gaan vullen, bijvoorbeeld, zoals op de foto hierboven:
bestrijk de onderste 3/4 met een dunne tomatensaus,
leg op de tomatensaus (dun) plakjes artisjok en salie,
en bestrooi met een handje geraspte (jonge) kaas.
Nu rollen, in plakjes snijden en de plakje op de brede kant, dus met de vulling naar boven en onder, op een (anti-aanbak) bakplaat leggen.
Dit nog een half tot heel uur laten rijzen. 
Verwarm ondertussen de oven voor op 220° (hete lucht).
De rolletjes bestrijken met olijfolie en bakken tot ze goudbruin zijn, een kwartier ongeveer.


Vullen met artisjok en mozzarella kan ook, zonder tomatensaus en eventueel met een beetje blauwe kaas erbij:

Of met tomaat (vers en/of saus) en pesto - en dan ook een lepeltje pesto erop als de rolletjes uit de oven komen, net voor het serveren:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten