Muffins zijn zo leuk, omdat er zoveel in kan. Cup Cakes zijn hip - begrijp ik. En liefst roze of lichtblauw van boven door een klodder gekleurde botercrème. Nou ben ik niet zo 'van het magere', maar botercrème op cake vind ik niet goed. En ook verdacht. Waarom? Omdat je zoveel zoet in die crème kan stoppen waardoor je de cake niet meer hoeft te proeven. Cake die dus gemakkelijk oud kan zijn of gewoon niet lekker, want vol rommel. Kortom, niet doen. Bak maar lekkere boterige ouderwetse muffins en dan direct opeten. Niet met muffin-mix (onzin!), maar maak goed cake-beslag met:
4 eieren
200 gram suiker
goed kloppen
200 gram boter, gesmolten
200 gram bloem, gezeefd
een theelepel bakpoeder
een halve theelepel zout
bij je ei-suiker-mengsel en weer goed kloppen.
Klaar.
In de (siloconen - handig) muffinvorm op 160° in de heteluchtoven, 20 tot 25 minuten. Of, doe er dingen in: rozijnen of stukjes appel en kaneel (dan zeker 25 minuten in de oven) of (hier een klassieker) stukjes witte chocolade en frambozen of een paar eetlepels goede bosbessenjam of grote stukken pure chocolade of ...